Trygghet och lugn är också att ha koll på läget

Här pratar vi ju om allt det som får oss att känna trygghet och lugn, och en plats som det är otroligt viktigt att känna sig trygg och lugn på är ju jobbet. Visst kan det vara stressigt på många arbetsplatser, men det måste inte vara en negativ stress. Så länge man känner att man har alla de rätta verktygen för att utföra sitt arbete så kan man ha ett lugn i sig själv även om det är tempo i själva arbetet. Om det sedan är optimala arbetskläder eller ett bra crm system för att hålla koll på kundrelationerna varierar förstås beroende på vad man jobbar med. Huvudsaken är att man har det som krävs för att man ska känna att man kan göra sitt arbete på bästa sätt.

När saker får flytta ut ur huvudet
Det är ofta när vi måste hålla koll på en massa saker som vi kan bli stressade, så att hitta bra system och rutiner är nästan alltid a och o, som till exempel ett crm eller vad det nu må vara. Att ha checklistor som man kan bocka av ger ofta tillfredsställelse då man kan se sin progress. Känner man att det är svamligt i huvudet så kan man till och med göra listor för det allra enklaste, just bara för att kunna släppa det från tankarna. Som till exempel att svara på det där mailet, fråga kollegan om den där saken och komma ihåg att ta rast.

laptop-3196481_640

Försök påverka din situation
Känner du att du inte har rätt verktyg för att vara trygg och lugn i din arbetssituation? Försök att göra något åt det! Skriv ner det, gör en lista på vad du skulle vilja ha för att trivas bättre i ditt arbete, och gå till den som är ansvarig och prata om detta. Ofta kan det vara enkla saker som är enkla att fixa, som inte alls kräver mycket men som betyder mycket för dig, bara det att ingen har tänkt på att göra dem. Och även om det är stora saker – gör ett försök. Kanske kan du förändra mer än du tror.