En hälsomässa planeras

Den mentala och fysiska hälsan hänger ihop, fler och fler forskningsresultat stödjer den teorin. Många människor har svårt att få livet att gå ihop idag och mår dåligt utan att riktigt veta varför. Behovet av alternativ medicin och olika metoder till bättre hälsa blir därför mer och mer viktig. För första gången kommer en hälsomässa därför att anordnas nära mig, både själsligt, praktiskt och fysiskt.

Eventplanering

Ett event av den här digniteten kräver en hel del planering. Jag är engagerad på olika sätt, både att hitta idéer, utställare, leta lokaler, göra en inbjudan och hantera besökare. Letade med ljus och lykta efter något modernt sätt att hantera ett sånt här evenemang. Efter att ha fått några tips från vänner och bekanta hamnade jag på magnetevents.se som verkade vara det bästa verktyget för oss. Det går att köpa biljetter online via olika betaltjänster, man kan se inbjudan på mobilen, i datorn och på läsplatta, man kan bygga in frågor i registreringen som avslöjar vilka områden de är mer intresserade av och man kan ta ut bra deltagarlistor.

Deltagare och utställare

Det kommer att bli en härlig spridning av utställarnas fokusområden. Allt är runt temat hälsa, men tolkningarna är mycket olika. Det kommer att finnas allt från ekologiska hudvårdsprodukter och kläder – till massage, magnetbehandlingar, näringstester och healing. Vi räknar med besökare från kommunen och runtliggande orter. Förhoppningsvis blir det så stort intresse att vi kan köra evenemanget varje år. Man kan behålla evenemanget i verktyget (magnetevents.se), redigera det och köra det igen om ett år.

Inbjudan

Det bästa med det här verktyget är att man kan bädda in både filer, ljud och bilder. Dessutom ser inbjudan otroligt proffsig och förtroendeingivande ut om jag får säga det själv. Vi hoppas på många besökare och en ökad medvetenhet om hur man håller sig fysiskt och mentalt frisk.