Ekologiskt viktigt för hälsan

Det har diskuterats vilt kring ekologiska produkter och dess påverkan på hälsan. Vissa menar att det inte har någon betydelse alls på hälsan att använda ekologiska produkter. Forskning har dock visat att ja, det finns en liten skillnad på att använda och äta ekologiska produkter. Dock inte så att det skulle vara revolutionerande, vi är dock av en annan mening.

Hälsofördelarna

Den främsta hälsofördelen att använda ekologiska produkter är förmodligen den psykiska, eftersom vi inte har vetenskapen som backar upp oss där så är det definitivt så att ekologiska produkter i skafferiet och hemmet är sådant som gör oss medvetna om världen och dess behov av att må bra. Vi i vår tur känner att vi gjort en god gärning när vi har handlat ekologiskt. Sedan är ekologiska produkter odlade och framtagna på ett sätt som är skonsamt mot miljön och med det innebär att det inte används en massa kemikalier och liknande som kan vara skadliga för människan eller miljön. I det måste det finnas en hälsofördel. Även om läkare menar att det inte är en så stor skillnad så är vi helt på det klara med att den lilla skillnaden kan vara betydligt större inuti våra kroppar.

Huden absorberar gifter

Du kanske inte visste detta men vår hud är gjord för att stå emot mycket men absolut inte allt som kommer i luftväg och som hamnar direkt på vår hud. Detta betyder att den hudvård vi använder är extremt viktig för vårt välmående. Använder vi ekologisk hudvård så ökar vi chanserna att må betydligt bättre. Det var exempelvis kvicksilver i deodoranterna som fick människor att skrika rakt ut när de fick veta att kroppen tar upp även detta farliga ämne. Därför bör man vara lika noggrann när man väljer sin hudvård som när man väljer sin mat.